top of page
Zwarte Hond

Dier en verzekering

een verzekering voor uw dier

Het hebben van een huisdier betekent dat je verantwoordelijk bent voor een goede verzorging. Dit betekent dat je ook voorbereid bent op de kosten van onvoorziene medische behandelingen. 

Voor de kat en de hond is er een basisverzekering en een uitgebreide verzekering. De basisverzekering (Huisdier & ongeval) is voor de verzekering van onvoorziene ongelukken. Deze verzekering is er al vanaf een paar euro per maand. Bijna alle medische kosten ten gevolge van een ongeval en/of ziekte worden dan door de verzekering vergoed: kosten onderzoek, behandeling en verpleging veroorzaakt door een ongeval (basisverzekering) of door ziekte (uitgebreide verzekering). Naast deze verzekering kunt u ook nog uitbreiden met Huisdier & zorg (de uitgebreide verzekering), deze komt vooral van pas als uw huisdier ziek wordt. Deze uitbreiding geldt voor dieren onder de zes jaar. Onder deze verzekering vallen ook vaccinaties, opname, gebitsreiniging, chemokuur en inslapen.

Wel of niet verzekeren? en bij wie?

U moet zelf de afweging maken of het verstandig is om uw dier te verzekeren. In algemene zin is het zo dat als u geen spaarpotje heeft waaruit u de kosten van de medische behandeling kunt (wilt?) betalen, het verstandig is om uw dier te verzekeren.

In Nederland zijn er een paar aanbieders van verzekeringen voor dieren, waar Ohra, Proteq en Hema de grootste zijn. Elke verzekeraar heeft andere voorwaarden, daarom verstandig om een verzekering te kiezen die echt past bij jou en je huisdier. Bij het kiezen van een juiste verzekering wordt geadviseerd om bijvoorbeeld bij andere huisdiereigenaren of bij ons te vragen naar de ervaringen.

Kosten van een verzekering

De kosten van een verzekering zijn (meestal) afhankelijk van de leeftijd en het ras van uw hond of kat en natuurlijk welke dekking u kiest. Bij Proteq Dier & Zorg kunt u ter indicatie een (vrijblijvende) premieberekening maken.

Dierenkliniek Lindenholt

Adres: 

Openingstijden

Maandag    

Dinsdag      

Woensdag  

Donderdag   

Vrijdag           

Zaterdag        

Zondag    

9.00uur-18.00uur

9.00uur-18.00uur

9.00uur-14.00uur

9.00uur-18.00uur

9.00uur-18.00uur

Gesloten

Gesloten

Telefoon: 

  • Facebook
LOGO_Wit.png
bottom of page